Tänään käytiin ottamassa Minnan ja Sannan kanssa esineruutua. Tallottiin alue ja sinne tiputeltiin esineitä 5kpl.

Nepulle koitin nyt lähettää ilman että käyn näyttämässä esinettä. (sen verran esine-historiaa tähän, että tänä kesänä ollaan harjoiteltu vain silloin tällöin fiiliksellä esineitä, eli ei kovin paljoa. Ja viimeiset reenit olen käynyt näyttämässä esineen jotta saisin koiran irtoamaan suoraviivaisesti esineelle) Ystävämme varjo kaveri olikin taas päättänyt tulla mukaan ilta-aurinkotreeneihin ja alku meni ensilähetyksellä varjon kanssa kilpajuoksuksi. Hmmph. Noh koira takaisin ja jätin sen paikalleen istumaan. Kävin näyttämässä nostamalla esinettä, palasin koiralle. Nyt onnistui. Tosin luovutusta saadaan vielä reenata..

Otin toisen samanlaisen. Tämäkin ihan ok.

Kotimatkalla päätin pistäytyä vielä matkanvarrella olleella hiekkakentällä ottamassa "viiden minuutin tottikset".

Ekaksi noutoa. Oikein hyvin onnistui, ekalla kerralla palkkasin eteen. Toisella kerralla otin loppuun asti, eli otin kapulan ja käskin sivulle. Oikein mainiosti tämäkin. Nyt pitää vaan aina malttaa lopettaa lyhyeen kun nouto onnistuu, meinaa muuten toistoilla alkaa sylkemään kapulaa jalkoihin.

Seuraavaksi otin seuraamista vähän, palkkasin käännöksistä patukka leikillä. Täyskäännökseen pitää vielä saada itselle parempaa rytmitystä ja koira säpäkämmäksi käyttämään takaosaansa. Seuraaminen ihan ok. Nepun kontakti ei aina omasta mielestäni näytä siltä että se varsinaisesti tapittaisi minua, mutta pitää kuitenkin hyvin paikkansa. Juoksemisessa meinaa hieman edistää. Loppuun otin vielä kaukot. Makkarakippo taakse odottamaan. Istu-maahan-istu sarja ja vapautin kipolle. Vähän meinasi kaukojen aikana takana tiellä kulkeva bulldoggi taluttajineen kääntää Nepun päätä suorituksen aikana. Pitää siis enempi vaan alkaa häiriöiden kera treenaamaan.

Kotona ennen iltaruokaa laitoin Nepun istumaan odottamaan siksi aikaa kun touhusin keittiössä sapuskat. Paikalla istumis harjoituksista on tullut laistettua nyt ihan vallan, pitää nyt muistaa alkaa ottamaan kenttä treenaukseen sekin mukaan.