Kisakertomusta tältä päivältä. Kajaanissa siis PK-jälki kisoissa ja tuomarina toimi Ilmari Hyvärinen, tottiksen ja esineet arvosteli Anna-Liisa Hyvärinen. Koe alkoi maastoilla. Ensin esineruutuun ja se meni ihan hyvin. Nee irtosi hyvin suoraan takarajalle, kaarsi sieltä vasempaan takanurkkaan ja pian sieltä löyti puukontuppi. Tuonti hyvää vauhtia, mutta tiputti metrin eteeni, josta kuiten oma-aloitteisesti nosti sen ja tuli eteen luovuttamaan. Siitä piste pois eli 29pist. Sitten jäljelle..Janalla alkuun ensin nokka painui ihan hyvin maahan, mutta haparoiden lähti etenemään eikä ollenkaan ollut määrätietoista otetta koko jäljestä. Heti alkuun tunsinkin että tästä ei tänäpäivänä mitään tule. Noh, käytiin haparoimassa metsikössä jonniin aikaa ja palattiin tielle. Poimin itse yhden kepin matkaani, mutta muistapa ei sitten tietoakaan, joten se jälki meni suoraansanottuna persiilleen! Mikä lie ollut vikana. Kuulin että janan läheisyydestä oli lähtenyt jäniksen poikanen pomppelehtimaan, sotkiko se ajatukset? Vai tekikö sää tepposet, satoi koko päivän. Ei olla kyllä sateella treenattu, eikä noinkaan kosteassa maastossa. Molemmat Nepun kanssa humpsautettiin itsemme ihan märiksi parissa ojan ylityksessä.. Sitäpä tuota ei sitten loppupelissä tiedä, mikä mätti, vai onko tuosta koirasta jälkikoiraksi ollenkaan. Taas on sellainen olo, että taidetaan edelleen panostaa enempi toko-puolelle ja josko sitä alkais agilityynkin pikkuhiljaa taas enempi panostamaan. Hoh-hoijjaa..
Tottikseen kuitenkin mentiin kun kotopuolessa kisattiin. Vesisateessa edelleen tolskattiin.
Se kuiten jotenkuten onnistui ja siitä 80 pist. Paikkamakuu ok. Seuraaminen taisi olla erinomaista, vaikka itsestä se tuntui hieman huonolta. Täyskäännökset oli minusta huonot. Hieman ekan laukauksen aikana erkani, mutta korjasi paikan pian. Liikkeestä istuminen ok. Maahanmeno ja luoksetulo ok. Olisko ollu erinomaisia, en muista.
Noudossa hieman mätkytteli kapulaa ja vinosti kaarsi tuodessa. Se muistaakseni hyvä. Hyppynoudossa kosketusmennessä, palatessa kiersi, puutteellinen siis. Estenoudossa olisi kuulemma saanut olla nopeampi, muutoin ok. Eteenmenossa hyvin lähtö, hieman hidasti kentän toisessa päässä ja minä sain moitteet käskytyksestä (huusin MaaaaHAN =P) kun sen voisi kuulemma voisi tulkita kaksoiskäskytykseksi. Hyvin kuiten lässähti maahan ja pysyi siellä.
Noh, katsotaan nyt mittee tehdään, olis Outokummun kisat 26pv. Käydään ne ja mietiskellään tulooko tuosta jälkikoiraa..