Nepulla on seinäfetissi!
Joka kämpästä jossa ollaan asusteltu on nikritelty jotakin seinää, mieluiten betoniseinää.. Tämänhetkisessä kämpässä on ehditty nikritellä jo sieltä sun täältä ja emännän mitta alkaa olla täysi..
Olen siirrelly huonekaluja ja milloin mitäkin estettä seinustoille, että ei pääse jyrsimään, mutta viimeisin tempaus oli koiruudelta jyrsiä sängynpäädystä käsin seinää! Voi apina..
Eikä siltä tarvitse kuin kysyä vienosti, että mikäs tämä on, niin toinen silmät sirrillään viheltelee seinille "en tuota tiiä".. ei kyllä syyllistä tarvitse epäillä.. Mutta minkäs teet, ei taida torumiset sen koommin auttaa kun ei saa itseteosta kiinni.
Aikaisemmin seinänjyrsimiskausi on ollut yleensä ennen juoksuja, mutta nyt se liittyy ilmeisesti myös valeraskauteen. Neppu on taas valeraskaana ja ihme touhuja on saanu taas senkin tiimoilta seurata.
Mutta niihin probleemiin..
Problema nro1:
Tässä on alkanut tulla ajatuksia Neepin steriloimisesta. Pentujahan sille ei enään teetetä, joten sikseen sama olisi leikkuuttaa. Mietityttää vaan, että jos tuleekin tilalle virtsankarkailuongelmat --> joutuu lääkitykselle, tulee vastaan doping-säännöt -->kisaaminen loppuu siihen. Plaah.
Kun tietäis kuinka suuri tuo riski on? Laitelkaapa täällä kävijät kommenttia jos on kokemuksia leikatusta nartusta muutoinkin!

Problema nro2: Nepun kynnet.. Nepulla on aina olleet kynnet varsin kuluvaa sorttia. Tosi harvoin tarvinnut leikata ja silloinkin vain keskimmäisiä kynsiä etutassuista. Nyt kynnet on kuluneet aivan niin lyhyiksi, että verikynnen päät on tulleet joistakin kynsistä esille. Ulkoillessa meinaa aueta vuotamaan ja nyt ollaan "tossu-kuurilla" ja pidetään taukoa treeneistä, jotta saadaan pintaa kynsiin kasvatettua takaisin.

Promlema nro3. Tämä koskee vain onneksi meikäläisen päättämättömyyttä, jota on kestänyt jo "vain" 6vuotta! =D Nimittäin kennelnimen keksiminen! Olen aikanaan käynyt kasvattajan peruskurssin ja siitä tulee ensi keväälle kuluneeksi 7v, ja nykyisten sääntöjen mukaan kurssi on "voimassa " 7v, joten pitäisi alkaa nimeä hakemaan jos meinaa sellaisen joskus vielä saadakin.
Eikä huvittaisi kurssia uusiksikaan käydä..Enhän minä toki mitään tällä hetkellä kennelnimellä tee, kun ei tuota jalostusmateriaaliakaan oikein ole, mutta eihän sitä koskaan tiedä jos jaloissa pyörisi joku touhottaja, jolle voisi harkita pentuja.
Tosin uutta pentua minulle ei tule, ennen kuin tuo Neppu-Neljä-VEE heittää syömästä niitä seiniä..ja vielä on tarpeeksi hyvässä muistissa Nepun villit naperot ja se hulinan määrä..