Eilen aloiteltiin ryhmä-treenit tokoilun merkeissä. Itse koitan opastaa kilpailemaan tähtäävien ryhmässä, vaikkei mitään kouluttaja-koulutusta olekaan.. no oppia ikä kaikki, pääasia että saadaan porukka treenejä. Otettiin mm.luoksepäästävyydet, paikkamakuuta ja aloittelevimmille sepustin perusasennon merkityksestä ja sitten katsottiin vähän jokaisen tasoa seuraamisessa. Paikalla oli 7 koirakkoa ja mukavaa kun rotukirjo oli laaja! (koikkeri, flätti, sheltti, sakemanni, enkku-sprinkku, bc ja bracco)

Ennen ryhmän alkamista otin Nepalle ruutua ja wau kuinka sillä oli tarkka merkille meno ja siitä hieno nopea ruutuun meno! Hyvin haki ruutu merkeille vaikka merkit melkein peittyivät ruohikkoon. Pari palkkausta merkille menosta ja yksi ruutuun maahan menosta. Otin sitten maasta seuraamaan tuloja ja tätä täytyy hioa, kun suihkasee semmoista vauhtia tykö, että ei meinaa muistaa jarrutella. (Jarruja tuossa koirassa ei kyllä olekaan). Ohjatun noudon kapulat kaivelin myös parin kk. tauon jälkeen! Yhden kerran oikean haku ja hyvin oli muistissa. Pallo lensi palkaksi jo tuodessa. Kaukoja muutamia vaihtoja, tekee tunnollisesti, mutta seisomaan nousussa tahtoo liikuttaa etu tassuja ja tämä töpöttely pitää saada pois. Sitten vielä pk-eteenmenoja. Eka lelu valmiina, sitten tyhjään ja vimpaksi taas lelulle. Edistää edistää seuratessa, en antanut periksi vaan peruutin aina taakse päin alkuun kun meinas mopo karata. Tätä pitää treenata.. Tyhjään lähetettäessä käskin maahan, hyvin meni, mutta nurtsi oli niin pitkää, että Anterosta ei näkynyt kuin hörökorvat niin nousi pari kertaa kyynärpäilleen katsomaan minua. Käskytin vaan maahan ja käveleskelin palkkaamaan koiran paikalleen.

Ryhmän vedon jälkeen, otettiin Marin kanssa vielä agia. Neepille lähdössä pysymistä, puomin kontakteja ja keppien avokulmia.