Lauantaina oltiin Teijan ja Arton järkkäämässä toko/tottiskoulutuksessa. Jokainen sai pureutua toivomaansa "ongelmaan".
Me pähkäiltiin Nepun seuraamista. Mm.seuraamisen aloitusta, seuraamista henkilöringissä ja idioottiringin seuraamista. Hyviä vinkkejä saatiin ja ne täytyy nyt ottaa työn alle. Avainsanana oli lähinnä "yllätyksellisyys" ja kaavamaisesta harjoittelusta eroon pääseminen. Tietohan tuostakin on ollut, mutta sitä ei vaan jotenkin tajua ennenkuin joku sen oikeasti sanoo!
Seuraamisen aloitukset aloitan tästälähin aina perusasennosta kääntymällä kokonaan toiseen suuntaan vasemmalle liikkeelle lähtiessä. Näin koira oppii odottamaan tätä kääntymistä ja kun liike joskus sitten lähteekin suoraan, niin kontakti on "valmiina", kun koira odottikin täyskäännöstä vasemmalle.
Katostaan miten alkaa toimia. (Nepun ongelmahan on välillä ollut, että kontakti tipahtaa välittömästi kun lähdetään liikkeelle). Idioottiringin seuraamiseen myös "yllättäviä" käänteitä jne. Henkilöringin kiertämiseen taas otetaan sitten tietty kaava, miten se saadaan menemään kaikista sujuvimmin. Ensin tehdään henkilönkierto koira "sisäkaarella", pysähtyminen tulee seuraavan henkilön vierellä ennenkuin lähdetään kiertämään henkilöä koira "ulkokaarella". Näin saadaan pieni "haltuunotto" ennen kuin lähetään ulkokaarta tekemään ja seuraaminen on parempaa. Toimi ainakin meillä! Muutoinkin teki erittäin hyvää treenata henkilörinkiä, leikittiin sen keskellä, nakkelin lelua ulkopuolelle ja jota Nee toi sitten minulle takaisin henkilörinkiin.
Eilen illalla käväistiin sitten pikaiseen pallohallilla. Alkuun otettiin lauantaina opittuja kikkakikkoja seuraamiseen. Sitten luoksetulon stoppeja merkin kierron kautta ja loppuun ohjattua. Ohjatussa oikean kapulan hakua ja siitä luovutuksen paikan hiomista.