Pitkästä aikaa lähdettiin eilen haku-harjoituksiin. Nepulle oli ensin suunnitteilla 6 ukkoa. Ensimmäiset kaksi takarajalle haamuilla, lähdöt ok. Ei ehken ollut sitä 100-lasissa meininkiä mikä joskus on ollut. Toiset lähemmäksi ilman haamuja. Irtosi ihan hyvin, mutta maalimiehellä alkoi haahuilemaan ja kuikuilemaan minuun päin kun ei nähnyt maalimiehen kasvoja? Pienellä houkutuksella kuiten alkoi haukku irtoamaan. Viidennelle pistolle, joka oli pakeneva maalimies, homma tyssähti. Lähti ensin, palasi takaisin, otettiin uusiksi ja sama homma. Ei irronnut sinne ollenkaan, vaikka näki maalimiehen pakenevan. Mikä lie ollut syynä? Sekö, että ollaan yleensä vaan treenattu kolmea ukkoa ja nyt oli kummissaan, että vieläkö muka pitää mennä? Vai alkoiko märkä keli ällöttämään..ei kai nyt sentään? Kokeilin sitten vielä toiselle puolelle pakenevalle, ensin lähti huuhaa suuntaan, kutsuin takaisin ja uudella lähetyksellä sitten irtosi ja haukkuakin sieltä tuli kun Anna oli houkutellut ja kehunut. Tähän lopetettiin. Minna ja Tarja sinkosi vielä metsään Neppua houkutellen, jotta saataisiin sille tunne, että metsään meni namit ja ukot. Tässäkin se vaan enempi kummissaan pyöritteli päätään ja välillä vilkaisi minuun päin, että mitä nyt. Hölmistyneenä vein sen sitten autoon.

Tätä puitiin sitten minkä takia Nee käyttäytyi näin eli; irtoaa kyllä, muttei ole sitä paloa halussa lähteä. Haukkui kyllä, mutta houkutellen ja nyt varmisteli välillä katseellaan tulenko maalimiehelle. Voi olla, että pienisuuri tokokoirani, on niin "kiinni" minussa, että varmistelee kaikkeen lupaa minulta ja on hieman epävarma ns. yksin-työskentelyyn?? Käskytin sen siirtymisillä kulkemaan vierellä tai takana, vaikuttiko tämä jotenkin? Ensi kerralla en ota ollenkaan haltuun siirtymisillä, vaan kuljetan ääneti liinassa.

Noo, katsellaan miten tilanne tästä kehittyy. Ohjeeksi saimma, että nyt pidämme tokoilusta edelleenkin taukoa. Kentällä voitaisiin käydä vaan opettelemassa leikkimistä vieraiden ihmisten kanssa, syttyisikö se siihen jotta metsässä voisi palkata leluilla, kun eilen ruokapalkka ei ollut ainakaan tarpeeksi motivoiva.