Lauantaina konkkaronkka kolmikko, eli minä plus Neppu&Figo ajeltiin Kuhmoon. Olin lupautunut möllitoko-tuomariksi, joten tokomaisissa merkeissä keskipäivä hurahti. Mukana olikin mukava osanottaja määrä, 11 koirakkoa ja todella lupaavia tokoilijoiden alkuja siellä nähtiinkin! Mukavaa oli ja toivottavasti tämä epävirallinen tokokisa toimii ponnahduslautana lähteä kisaamaan virallisiinkin kisoihin!
Ja kun kerran Kuhmoon asti olin ajellut, niin sama oli sitten lähteä kavereita, Anua ja Samia moikkaamaan Kuikan kämpille yökylään. Anun kanssa oltiin sovittu, että illasta käydään kojulla kattelee näkyskö siellä nalleja. Ja näkyihän siellä! Samin pikkuveli Mika vei meidät kojulle, joka on noin 700-800m päästä vyöhykkeestä. Eli ensin kuikan kämpiltä pikkumatka autolla ajua mettätietä pitkin ja sitten kävelyä polkua pitkin n.100m..Koju oli suon laidalla, pikkuruisen lammen ääressä. Koju on siis semmoinen rakennettu "valokuvaus-mökki".
Alkuun tanotettiin pari tuntia ja ehdittiin jo tuumia, että näinkö kävi ettei eläimiä liiku. Nyt kun on jo hilla-aika alkanut niin metsässä kulkee marjastajia, ja luonnollisesti Karhut pysyttelevät sitten pois tieltä. Mutta sitten alkoi tapahtua puoli kymmenen maissa!
Ensin tulla tupsahti rinnettä myöten alas eka nallukka, joka jäi tuumimaan suon laitaan hetkeksi. Tarkkaili siis aluetta. Hetken tuumailtuaan, lähti tarpomaan suon yli lammen reunaan haaskalle. Ja kun ensimmäinen nallukka oli uskaltautunut suolle, kohta niitä alkoi "tipahtelemaan" sieltä yksi toisensa jäljeen! Parhaimmillaan oli kolme karhua yhtäaikaa näköpiirissä. Näimme myös neljä ns.pantakarhua. Kerran saimme nähdä ja kuulla vaikuttavaa "keskustelua" kumpi on kampi, eli haaskan päältä oli nokkapokkaa, hiuksia nostattavaa mörinää ja hammastelua. Tappeluksi ei sentään äitynyt, alempiarvoinen sai väistyä ja tyytyä seuraamaan vierestä kun toinen veteli evästä.
Yhdentoista jälkeen alkoi olla jo niin hämärää, että valokuvaamiseen ei valo enään riittänyt, joten oli tyydyttävä silmäpelillä zoomailuun. Parin tunnin ajan näköpiirissä siis taaplaili koko ajan milloin minkäkin näköinen nallukka. Laskeskelimme, että varmuudella näimme 9 eri karhua, ehkä kymmenen. Sami tuli sitten puoli yhden jälkeen meitä hakemaan, samalla kun toi turisteja/luontokuvaajia kojulle.
Olipas vaikuttava ilta! Ensimmäistä kertaa elämässäni näin karhun luonnossa ja kyllä niiden touhuja mielenkiinnolla katselisi vaikka kuinka pitkään. Vielä kun näkisi suden joskus, niin olis aika mahtavaa =)
Muutama otos illalta:
1770085.jpg
1770089.jpg
1770092.jpg
1770094.jpg
1770096.jpg
1770098.jpg
1770100.jpg
1770110.jpg
1770148.jpg
1770152.jpg
1770156.jpg
1770158.jpg