Vietettiin aktiivi-iltaa Nepun ja Figon kans. Sami ja Kissi-penneli on Manamansalossa mökkeilemässä.
Heti töiden jälkeen pakkasin kamat kasaan ja läksin tekemään paltsikalle 3kpl lyhyttä jälkeä janalähtöjen harjoitusta varten. Jätin ne sitten vanhenemaan ja läksimme tässä välissä käyttämää Figoa eläinlääkärissä. Sillä korvat meinaa hieman punoittaa. Tämä on joka kesäinen riesa. No nyt ei kuitenkaan löytynyt hiivaa korvasta otetusta näytteestä, mutta saatiin resepti jos kovin tuosta äityy pahaksi niin käyn hakemassa tipat. Olin nyt hieman jopa liian? hätäinenkin viemään sen lekurille. Aikaisempina vuosina kun on tämä "kerran-kesässä-ongelma" tullut niin korvat on olleet tosi pahat. Seurataan tilannetta ja haetaan tipat heti jos tuosta pahenee.
Lekurin jälkeen siis janoille. Vanhenivat n.1-1,5h Ensimmäiset kaksi oikein mallikasta suoritusta. Lähetin lähes kohtisuoraan jäljelle n.5metrin päästä. Hyvin nappasi jäljen vasemmalle ja keppi löytyi hienosti n.50m päästä. Kolmas meni totaalisesti huti. Paahtoi suoraan vaan jäljen yli ja haahuili. Liekkö tässä välissä ehtinyt joku käydä tallomassa alueella? En tehnyt mitään, annoin koiran päättää mitä tekee. En tiedä teinkö oikein.. Hetken haahuiltuaan ympäriinsä löysi jäljen ja lähti haahuillen etenemään, keppi kuitenkin löytyi.
Kotimatkalla käväisin lähikoulun kentällä ottamassa eteenmenoja. Eka lelulle kentän toiseen päähän, ja vauhti oli hurja.. Toka ilman lelua ja vauhti edelleen hurja, huusin maahan, mutta ei pentele mennyt ekasta käskystä, kääntyi katsomaan mitä huusin, tokasta käskystä maahan. Kävelin palkkaamaan sen paikalleen. Kolmas lähti kans hyvää vauhtia, vähän himmas lopussa vauhtia, nyt kerrasta maahan. Loppuun vielä lelulle, jotta saadaan hyvä mielikuva lopuksi. Seuruuttelin vielä hieman, vauhtia vaihdellen. Meinaa olla hieman epäaktiivinen nyt käännöksissä. Pitää alkaa seuraamiseen enempi panostamaan kun tämä huuhendeili juoksukausi loppuu..
Neppu on tärpeillään nyt ja ihan mahdoton kotona. Ei voi pitää Figon kanssa samassa tilassa, kun se ketkuaa koko ajan häntä vinossa toisen nokan edessä. Figo ei muutoin Nepun juoksusta välitä, mutta jos toinen on oikein tyrkyllä niin saattaa hypätä selkään. Paree siis pitää erillään, ettei turhia astuskeluja tule. Ja sitten illan päätteeksi käytiin taas vimpelinlammen ympäri pyörällä rundi. Huh! Jokohan sitä joutaisi nukkumaan =)